Friday, November 2, 2007

2007 November 2.

Nemrég jöttünk haza a Mátrából, a Nyikom csúcsról. Ez is gyönyörű hely, és nagyon szép időnk is volt, csak szél nem sok volt, az is állandóan változó, és sokszor rossz irányból. Lejtőzni egyáltalán nem lehetett, néhány termik volt, amiben páran ki tudtak tekerni egy kicsit, de nem túl sokat. Mi Évával csak lesiklottunk egyszer, ami 5-8 perc közötti repülés volt a 240 méteres szintkülönbségen.

Éva még a kocsiban, odafelé, Pásztó előtt.Fasor Pásztó előtt. Megvártuk a többieket, addig én próbáltam fényképezgetni.Helyi érdekesség a transzformátorállomás.Road movie (Jenő tudja az utat).Matrica-gyűjtemény Pásztón.Itt még sík a terep.A starthely a leszállóból nézve. A szélzsák jelzi az orkán irányát, amit ott tapasztaltunk.Éva észrevett valami érdekeset Jenő LandKrúzerén. Balra Tamás.Jenőt, Albertet és Győzőt akartuk elkapni a nyitott ajtóval, de félreugrottak, és megúszták.Győző és Gyuri tiszteletét tette a vadkörtefánál, mielőtt megkerülték volna a hegyet.A leszállóból, fene tudja melyik hegyek a távolban.Fel a starthelyre. Ez itt még laposnak tűnik, a lóf*ngató szakasz később jön.Őszi erdő.

A társaság már nagyon örül, hogy végre felért a starthelyre. Éva a haját is felborzolta örömében, így úgy tűnik, mintha a szél is fújna, de nem.
Éva, Tomi, Róna, Jenő pólóban zuhanyozott, Sziszka napozik, Gabi, Pisti (igen, ő, bár nem látszik), Dani.Nem tudom, ki igazítja a nadrágját, de ez szerintem igen jó kép lett. A távolban altocumulus lenticularisok és két kondenzcsík.Készülődés a starthelyen.A hasznosi (duzzasz)tó.A starthelyről a leszálló felé. A háttérben a pásztóiak begyújtottak otthon.Már lentről.A starthely fölött Éva.
A második képen a távolabbi ernyővel.
Éva közelít a leszálló felé.Társadalmi élet a leszállóban. Éva végre hozzájutott a csokis muffinhoz. A negyedik képen a társaság érdeklődve nézi, hogy Évának sikerül-e féllábon körbeugrálni az ernyőt.Győző földre száll.
Füvek.
No comments: