Thursday, April 1, 2010

Csobánc, DNY-ban - 2010. március 29.

Egy kicsit elmaradt a blogírás, de sajnos a repülés is. Ősszel voltunk egy párszor Évával gyakorolni a reptéren, csatlakoztunk egyszer Rónáékhoz Epölön. Örkényt otthon hagyva csúsztunk egy-egy egyperceset Csolnokon - kábé ennyi, egyébként Kölök :), háztervezés, meló.
A múlt hétvégi a hidegfront után a hétfő viszont ígéretesnek tűnt, így Csülök megszervezett egy repülést az új kisbusszal Csobáncra.
Én még pénteken ki is vettem egy nap szabit hétfőre, és még vasárnap este is tuti jó távos időnek ígérkezett a másnap. Hétfő reggel már melegfrontot és cirrusokat írt az előrejelzés, és sajnos az odaúton is ezt láttuk. Csobáncra felmászva pedig már az inverziót is, a távra nem sok esély tűnt, így is lett.

A szél viszont jó volt, és a lejtő frankón tartott, úgyhogy ott helyben elég jót repültünk. Arról nem is beszélve, hogy milyen gyönyörű a hely. Korábban még nem repültünk Csobáncon, és nekem ez eddig a legszebb starthely, főleg így a déli, délnyugati oldalon, rálátással a többi vulkáni kúpra és a Balatonra.

Hátránya, hogy kicsi a lejtőtér, és az ott röpködő kb. 5-8 közötti ernyős eléggé megtöltötte, úgyhogy nagyon kellett figyelni egymást. Lejtőszabályt nem volt nagy divat betartani :( Éva két év kihagyás után egyszeri startból jó háromnegyed órát repült, én még másodszor is felmásztam, és összesen kicsit több, mint egy órát repültem. Táv nem lett, de azért frankón indult az év!Valakinek pont sikerült megkapaszkodnia a kép telejében :)


Ez király volt :)


Airborne póló, Csobánccal.


Leszálló, száradnak a cuccok.

No comments: