Monday, February 11, 2008

2008.02.02-2008.02.09 Monaco

A múlt héten Monacoban voltuk repülni az Airborne-al.
Elég jó volt :)

Szombat reggel, útban Monaco felé, a hetes út mellett Szőkedencsnél a temetőben megálltunk megnézni Magyarország legnagyobb fáját, egy hársfát. A két törzs kerülete a közös részen mérve több, mint 11m, külön-külön 7m és 5m körüliek.
Vasárnap reggel Monacoban, a Golf Blue apartmanok. Reggeli eligazítás.

A leszállóból a starthely és a Vista Palace felé.
Vasárnap dél felé. A keleti starthelyen még kiterítettünk, de mire elkészültünk volna, eleredt az eső, így aznap végül nem repültünk.
Vissza a starthelyről a kocsihoz. Természetes sziklakert tölgyekkel, virágzó rozmaringokkal.

Pihenés útközben.Készül Józsi gyorsítőja :)
A helyiek ladikjai.


Meg a tragacsaik.Tetőkertek.

Hóböszmécske és a nyolc törpe.Sziklakert a'la Monaco.
A társaság.Yellow submarine két személyre az óceanográfiai múzeum előtt. A múzeum tenger felé néző fala kicsit moria-hangulatú :)
Monaco este, különböző fehéregyensúly-beállítási problémákkal.
Vasárnap is sz@r idő volt, délelőtt esett is, úgyhogy addig megnéztük az óceanográfiai múzeumot (belülről). Elég látványos akvárium van a múzeumban, viszont azt nem sok értelme van fényképezni. Mire megebédeltünk, elállt az eső.

A Jardin exotique fantasztikus volt, a világ minden száraz tájáról összegyűjtött növényeivel. A többiek megnézték a cseppkőbarlangot is, de az elmondásuk szerint nem volt annyira érdekes; minket inkább a növények érdekeltek. Ahhoz képest, hogy február volt, elég sok növény virágzott; pl. Crassulák, Aloék.

Egy fantasztikus törzsű Nolina recurvata Mexikóból.

Fa méretű Opuntia, alatta virágzó Aloe arborescens-ek, a háttérben szivárvány, az előtérben Homo sapiens.Alice in Wonderland.Abromeitiella brevifolia telepek.
Matematikus növények (Agave victoriae-reginae).Ez itt a kert :)

Yucca-k.Kedden végre megjött a jó idő, tudtunk repülni. Itt Éva közelít a leszálló felé.Éva leszáll a parton.Autóval vissza a starthelyre.Gyalog vissza a starthelyre.

A helyiek.Páran már repülnek.A padlószőnyegezett starthelyről a város felé, valamikor este.

Szerda este köveket gyűjtöttünk a parton.


Csütörtökön aztán Éva úszott egyet, bár ebben némileg akadályozták az ernyő zsinórjai... Erről nincs képem.


Az 50. apartman lakói az elutazás előtti este.Pénteken volt a legjobb az idő, nagyokat repültünk. Éva kitekert starthely +200m-re! Nekem a leghosszabb repülésem háromnegyed óra volt, aminél sokan jóval többet repültek, de ez is nagyon bejött. Volt olyan, hogy szinte bárhová mentem, mindenhol emelt... Elég jó befejezése volt ez a nap a hétnek.
Szombat reggel, indulás előtt.
Ági is csinált képeket, azok itt vannak.

No comments: